Willy van Kooten

Al zestien jaar werkt Willy van Kooten bij uitvaartcentrum Varviksingel. In 1996 grapten zijn kinderen over een advertentie in de krant. Het zette Willy aan het denken en hij reageerde erop. Zo kwam hij bij het uitvaartcentrum terecht. Zestien jaar later werkt hij er nog steeds, met veel voldoening. Hij is nu 67 jaar en hoopt dit werk nog een paar jaar te kunnen doen.

Als chauffeur rijdt hij tijdens crematie- en begrafenisplechtigheden in de rouwauto. Daarmee is hij dicht bij zijn vorige beroep van chauffeur gebleven. De chauffeur is onderdeel van het transport. Hij is ook verantwoordelijk voor het vervoer van de overledene van de plek van overlijden naar het uitvaartcentrum.

Bij het vervoer is scherpte een vereiste. "Je kunt het maar één keer doen. Als je iets fout doet dan blijft dat de nabestaanden altijd bij."

Bij een melding van overlijden gaan er altijd twee personen naar de locatie. Het beroep kan mentaal zwaar zijn. Vooral omdat mensen niet alleen door ouderdom overlijden. "Jongere mensen, baby’s of verkeersongevallen komen ook voor. Je moet het niet naar huis meenemen dan kun je dit werk niet doen."

053 432 19 55