Berry Onstein

Berry Onstein werkt sinds 2007 bij Uitvaartcentrum Varviksingel. Nadat hij in 2005 moest stoppen als productiemedewerker volgde hij een opleiding tot uitvaartleider. "Bij uitvaarten van familieleden kwam ik dingen tegen die ik anders zou willen doen. Zo is het idee ontstaan om in de uitvaartbranche te gaan werken."

"Mijn slechte gehoor vormde een belemmering om als uitvaartleider aan de slag te gaan. Toen ze om dragers vroegen voor het uitvaartcentrum heb ik daarop gereageerd. Zo ben ik hier binnengekomen. Later ben ik me bezig gaan houden met het vervoer van overledenen. Ik houd me daarnaast ook bezig met de verzorging van overledenen. Ook ontvangen wij als gastheer/vrouw nabestaanden die een bezoek brengen aan hun dierbaren."

"Bij het vervoer is van tevoren niet altijd duidelijk wat je aantreft. Ons werk is fysiek zwaar wanneer iemand van zolder moet komen, dan moet je meerdere trappen af en is de ruimte vaak beperkt. Het is altijd belangrijk om respectvol met de overledene om te gaan. We werken dan ook altijd met twee personen."

Met zijn 63 jaar kan Berry nog een aantal jaren door als medewerker transport/gastheer. Dat is ook zijn planning. "Je helpt mensen in een moeilijke tijd, dat is dankbaar werk.

053 432 19 55