Aline van Wingerden

Na 15 jaar thuis voor de kinderen gezorgd te hebben, wilde ze weer aan de slag. Bij het overlijden van haar vader was ze onder de indruk van de uitvaartbranche. Ze wachtte nog even af of het geen opwelling was. Na de eerste opleidingsdag voor verzorging van overledenen was ze er zeker van: dit is het. Zo kwam ze uiteindelijk twee jaar geleden bij Uitvaartcentrum Varviksingel terecht.

"We doen onze uiterste best om de overledene er zo herkenbaar mogelijk uit te laten zien. Wanneer we hierover een compliment krijgen van de nabestaanden dan hebben wij ons werk goed gedaan. " Met het kleden, eventueel opmaken en in de kist leggen van de overledene zorgt de verzorgster voor het beeld van de overledene bij de uitvaart. "Het lijkt misschien zwaar, soms is het dat ook wel, maar het is vooral erg dankbaar werk."

Steeds vaker zijn nabestaanden aanwezig bij de verzorging. "Het is erg mooi om met familieleden samen te werken bij de verzorging. Zij kennen de overledene goed en het helpt ons om de herkenbaarheid van de overledene te benadrukken."

053 432 19 55