Steun vinden

Na een overlijden komt er veel op je af. Er moet erg veel geregeld worden, terwijl je hoofd er helemaal niet naar staat. Administratieve zaken moeten worden nagekeken, van dagelijkse bankzaken tot een eventuele erfenis. Er verandert veel voor wie zijn of haar dierbare verliest. Ineens ben je alleenstaand, dat heeft vooral emotionele, maar ook praktische gevolgen.
Uitvaartcentrum Varviksingel maakt dit dagelijks mee. Wij zien hoe moeilijk het is om in zo’n emotioneel verdrietige tijd veel te moeten regelen. Daarom bieden we u hier informatie over verschillende onderwerpen die voor u van nut kunnen zijn. De nazorg van Uitvaartcentrum Varviksingel.

Rouwverwerking

Rouwen is zwaar. Het verdriet over het verlies van een dierbare moet een plek krijgen in je leven. Rouwverwerking is voor iedereen anders. Voor sommigen houdt het leven bijna op bij de dood van een kind of partner. Kom je er echt niet meer uit, dan kun je hulp zoeken.

Rouwverwerking is persoonlijk

Een ding is zeker: rouwverwerking kost tijd. En die tijd moet je nemen. Hoe lang mensen nodig hebben voor rouwverwerking verschilt per persoon. Op de één of andere manier verwachten mensen dat de rouwperiode na een half jaar wel voorbij is. Maar dat is niet bij iedereen het geval.  Over het algemeen kost rouwverwerking enkele jaren. Het verlies moet een plaats krijgen. Pas als  je aan iemand kunt terugdenken zonder daar bedroefd van te worden, kun je zeggen dat je iemands dood een plek hebt gegeven.

Hoe ga je om met verlies?

Bij wie kun je terecht wanneer je één van je kinderen verliest? Hoe moet je reageren als je één van je ouders verliest? Hoelang mag je eigenlijk verdrietig zijn? Deze en andere vragen komen vaak naar boven bij het verlies van een dierbaar iemand. Uitvaartcentrum Varviksingel wil graag helpen met het zoeken van  antwoorden, omdat we uit ervaring weten hoe moeilijk de periode na een verlies kan zijn.

We werken samen met verschillende experts. Samen met hen hebben we informatie op een rij gezet over wat er speelt bij verlies van een kindje, verlies van een partner, verlies van een ouder en verlies van een broer of zus. We geven tips voor het rouwproces en daarnaast vindt u informatie over hoe kinderen met verlies omgaan. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Onze uitvaartleider helpt u graag.

053 432 19 55