Uitvaartcentrum Varviksingel

Uitvaartcentrum Varviksingel is van en voor iedereen. Samen met u zorgen wij voor een waardig afscheid en een liefdevolle uitvaart van uw dierbare. Zowel voor particulieren als verzekerden. Door de overtuiging dienstbaar te willen zijn voor mensen, werken wij zonder winstoogmerk. Bij ons staat de medemens voorop. De wens van de overledene en nabestaanden staan bij ons centraal. Ons uitgangspunt is: de familie beslist. Dit betekent overigens niet dat de nabestaanden alles zelf moeten regelen. Integendeel, met toewijding willen wij de overledene opbaren, de familie begeleiden en het bezoek ontvangen dat de laatste eer wil bewijzen.

Aandacht

Voorafgaand aan de plechtigheid heeft u al enkele belangrijke beslissingen genomen. Onze uitvaartleiders bieden u alle tijd en ruimte voor uw wensen. Tijdens de bespreking met één van onze uitvaartleiders heeft u een groot aantal zaken besproken. Echter de onderwerpen gaan gepaard met emoties. Hierdoor kan het zomaar zijn dat enkele zaken aan uw aandacht zijn ontsnapt. Met behulp van deze brochure kunt u nagaan of alles is besproken met onze uitvaartleider. Om u op weg te helpen, hebben wij de meest voorkomende zaken op een rijtje gezet. Vindt u een onderwerp waaraan tijdens de bespreking geen aandacht is geschonken, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Bij overlijden (Varviksingel)

Uitvaartcentrum Varviksingel staat bekend om haar betrokkenheid en overtuiging. Dit betekent dat wij veel zaken uit handen kunnen nemen. Desgewenst kunnen wij het volgende samen met u regelen:

 • een doktersverklaring verzorgen i.v.m. officiële verklaring van overlijden
 • aangifte doen van overlijden op het gemeentehuis (door de uitvaartleider)
 • familieleden en werkgever informeren
 • eventuele trouwboekje klaarleggen
 • polis uitvaartverzekering klaarleggen
 • polis levensverzekering klaarleggen
 • eigendomsbewijs van een reeds bestaand familiegraf klaarleggen
 • kleding voor overledene klaarleggen
 • opbaren in het uitvaartcentrum of thuis
 • begrafenis of crematie
 • wel of geen religieuze bijeenkomst
 • geestelijke informeren
 • welke begraafplaats/crematorium
 • helpen met het verzamelen van alle vereiste papieren bij een overlijden
 • vervoer voor nabestaanden regelen rondom de uitvaart
 • eventuele bloemen bestellen
 • het verzorgen van de rouwkaarten en dankkaarten
 • advertentieteksten voorbereiden en het plaatsen daarvan in de door u gekozen dag- of weekbladen
 • de uitvaartplechtigheid zorgvuldig plannen en uitvoeren, van a tot z.

Waar moet u rekening mee houden?

Na een overlijden stelt de arts een overlijdensverklaring op. De overlijdensverklaring heeft de uitvaartleider nodig bij het doen van aangifte van overlijden op de afdeling Burgerzaken in de gemeente van overlijden. Vervolgens geeft deze gemeente een akte van overlijden af. Deze akte heeft de uitvaartleider nodig om de uitvaart te kunnen regelen.

Voorafgaand aan de uitvaart kunt u bij de uitvaarleider aangeven of de overledene door naasten verzorgd moet worden of dat het verzorgen, wassen, kleden en eventueel opmaken door onze specialistische verzorgers gedaan moet worden. Wanneer de verzorgers van Uitvaartcentrum Varviksingel de overledene verzorgen, dan heeft u de uitvaartleider kleding meegegeven. Indien u dit op dat moment nog niet heeft gedaan, kunt u tijdens het gesprek met één van onze uitvaartleiders een afspraak maken om de kleding langs te brengen.

Foto

Het is raadzaam een duidelijke foto mee te geven van de overledene als voorbeeld voor het opmaken van het kapsel, het eventueel scheren of aanbrengen van make-up. De make-up van de overledene kunt u ook meegeven, dan bent u er zeker van dat de vertrouwde kleuren worden gebruikt. Indien u twijfelt of u al uw wensen met betrekking tot de verzorging heeft doorgegeven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bril en sieraden

Als iemand altijd een bril heeft gedragen, dan hoort deze meestal bij het gezicht. Indien bij de opbaring blijkt dat u de bril toch storend vindt, dan kan deze weer worden weggehaald. Sieraden zijn vaak verbonden met de persoonlijkheid van de overledene en kunnen om die reden ook bij de opbaring worden gebruikt. Uiterlijk op de dag van de uitvaart, ontvangt u een bewijs van retourontvangst van de sieraden ter ondertekening. Dit om eventuele misverstanden te voorkomen.

Melden kerkgenootschap

Indien met een geestelijke is afgesproken dat hij of zij de uitvaartplechtigheid zal leiden of hieraan zal deelnemen, is het raadzaam deze persoon op korte termijn de datum en tijdstip van de uitvaart te melden. Daarnaast kunnen er dan vervolgafspraken gemaakt worden. U kunt dit zelf doen of u kunt het laten regelen door de uitvaartleider van Uitvaartcentrum Varviksingel. In de regel komt de ambtsdrager (bijvoorbeeld een dominee, pastoor of rabbijn) van tevoren bij u langs om te praten hoe de uitvaartdienst zal plaatsvinden. In dit gesprek kunt u uw voorkeuren voor teksten, muziek en zang aangeven.

Kist

Berkenfineer met houten grepen of massief noten met bloemmotief en damasco bed? Traditioneel, modern of exclusief? Het is niet makkelijk om een keuze te maken in de vele mogelijkheden van begrafenis- en crematiekisten. Veel mensen vinden een kist belangrijk omdat deze eveneens het middelpunt van de plechtigheid is.  Uitvaartcentrum Varviksingel beschikt voor u over een netwerk van professionals die u hierover kunnen adviseren. De keus is aan u.053 432 19 55