Kerkelijke uitvaart

Tegenwoordig zijn er diverse uitvaartmogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is om te kiezen voor een kerkelijke uitvaart. De geloofsovertuiging van de overledene speelt hierin een belangrijke rol. De symobliek is kenmerkend voor deze uitvaart. Daarnaast zal de voorganger zowel in woord, zang, geschrift en rituele handelingen de uitvaart leiden.

Het woord tot God is een belangrijk moment gedurende de plechtigheid. Hierin wordt onder andere aan God gevraagd of Hij de dierbare tot zich wil nemen in zijn Rijk. Daarnaast is het ontsteken van de herdenkingskaars aan de Paaskaars, een vast onderdeel van de dienst. De brandende kaars staat figuurlijk voor het leven met Christus. De overledene wordt meestal tussen het  kaarslicht en het licht van de brandende Paaskaars geplaatst. De voorganger van de plechtigheid (dominee etc.) zal met een gepast openingswoord, de overledene een plaats in ons midden geven. Daarnaast geeft de voorganger aan wie er aanwezig zijn. Na de dienst wordt de overledene door de nabestaanden naar zijn/haar laatste rustplaats gebracht.

Hoop
De kerkelijke uitvaart geeft ruimte voor het uiten van gevoelens van verdriet. Ook geeft deze hoop. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor een kerkelijke uitvaart? Neem dan contact op met één van onze uitvaartleiders Harriëtte Bakker of Berto van der Wacht.

053 432 19 55