Bij overlijden in het ziekenhuis

Neem zo spoedig mogelijk contact op met Uitvaartcentrum Varviksingel. De uitvaartonderneming neemt de verdere zorg voor de overledene van u over en regelt daarnaast alle formaliteiten die nodig zijn.

Rituele bewassing

Iedere cultuur kenmerkt zich door eigen zorg, voorschriften en gewoontes rond het overlijden. Uitvaartcentrum Varviksingel kan u informeren over de mogelijkheden van een rituele bewassing en ook over repatriëring van de overledene.

Obductie

Bij een obductie wordt het lichaam van de overledene onderzocht door een patholoog. Op deze manier kan de oorzaak van het overlijden worden vastgesteld. Hiervoor moeten de nabestaanden toestemming geven. Na obductie is het voor nabestaanden meestal niet zichtbaar dat er onderzoek is verricht. De overledene kan na obductie meestal gewoon opgebaard worden.

Donatie

Na een overlijden raadpleegt de behandelend arts het Donorinformatiesysteem om na te gaan of de overledene als donor geregistreerd staat. Indien dat niet zo is, vraagt de arts alsnog toestemming aan de nabestaanden voor donatie van weefsels en/of organen. Door donatie kan het leven van de ontvanger(s) gered of verlengd worden, of de kwaliteit van hun leven verbeterd worden.

053 432 19 55