Bestuur wijkt van gebaande paden af

Uitvaartcentrum Varviksingel wordt bestuurd door de Stichting Diacon. De stichting draagt de verantwoordelijkheid binnen de organisatie. Daarnaast is het bestuur verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen voor de lange termijn. Hierbij kan gedacht worden aan een verbouwing van het uitvaartcentrum, fusies enzovoort. De manier waarop de voorzitter van het bestuur Marinus Schothans en zijn team de organisatie besturen is opvallend. Eigen belang wordt volledig opzij geschoven. Hiermee wijken zij af van de gebaande paden. Het denken aan de medemens staat namelijk voorop. 

Het bestuur kan gezien worden als de directie van het uitvaartcentrum. Deze directie bestaat uit leden die samen hetzelfde uitgangspunt voor ogen hebben: klaarstaan voor de mensen die het minder hebben. Vanuit het oogpunt van de diaconie, wordt dit uitgangspunt al bijna 200 jaar nageleefd. Voor veel organisaties is winst maken van primair belang. Hoe meer, hoe beter. Echter bij Uitvaartcentrum Varviksingel wordt een deel van de winst gedoneerd aan goede doelen. Er wordt gewerkt met overtuiging.

Doneren

De donatie bij het uitvaartcentrum is een jaarlijks terugkerend tafereel. Er wordt ieder jaar 25.000 euro als gift weggegeven. Bij een aantal mensen rijst de vraag hoe dit mogelijk is. “We hebben een grote inzet van bestuursleden en geen dure directeur”, zegt Marinus Schothans, bestuursvoorzitter van Stichting Diacon. “Hierdoor kunnen wij onze eventuele winst afstaan aan goede doelen. Geven is tenslotte fijner dan nemen.”

De Diaconie

De giften worden niet zomaar verspreid onder de goede doelen. De Diaconie zet zich hier voor in. Zij selecteert het goede doel en doet een voorstel. Hierdoor fungeert de Diaconie als een soort tussenfonds. Uiteindelijk keurt Stichting Diacon de goede doelen goed. Met deze manier van werken, weet het bestuur van het uitvaartcentrum zeker, dat het geld goed terechtkomt bij degenen die het echt nodig hebben.

053 432 19 55